抗酸化能を高める和食...

抗酸化能を高める和食献立の食事設計法の提案

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抗酸化能を高める和食献立の食事設計法の提案

Call No. (NDL)
Z6-1906
Bibliographic ID of National Diet Library
11265212
Material type
記事
Author
佐藤 久美ほか
Publisher
東京 : 日本調理科学会
Publication date
2011-10
Material Format
Digital
Journal name
日本調理科学会誌 = Journal of cookery science of Japan / 日本調理科学会 編 44(5) 2011.10
Publication Page
p.323~330
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Detailed bibliographic record

Summary, etc.:

我々は和食献立の抗酸化能を高める食事設計法を具体的に提案することを目指し,料理に用いる素材や調理法を変化させながら料理および食事献立単位での抗酸化能を評価し,各種料理における最適条件を検討した。測定にはケミルミネッセンス法を用い,ペルオキシラジカル捕捉活性能をIC<sub>50</sub>値として算...

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Digital

Material Type
記事
Author/Editor
佐藤 久美
粟津原 理恵
原田 和樹 他
Alternative Title
Japanese cooking menu design with improved antioxidative activity
Periodical title
日本調理科学会誌 = Journal of cookery science of Japan / 日本調理科学会 編
No. or year of volume/issue
44(5) 2011.10
Volume
44
Issue
5
Pages
323~330